Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a klimadr.com honlap működésének biztosítása érdekében cookie-kat alkalmazunk.
Részletek
Bezárás
Minek venne ki szabadnapot, ha hétvégén is ráérünk!

Klíma telepítési segédlet

Kedves leendő  tulajdonos!

Néhány tanáccsal szeretnénk ellátni önöket a berendezés elhelyezésével kapcsolatban.

A már kiválasztott oldalfali split berendezésünk beltéri részét érdemes olyan helyre felszereltetni, ahol nem ütközik a lég kifúvása akadályba.

Hová nem szerencsés felszerelni a beltéri berendezést Pl:Főző helységhez közvetlen közel ahol zsírgőz érheti üzemelés közben, széles szoba bútor felett,  a födém követlen közelében, sarokban függöny karnis mögött és mellett.

A leg megfelelőbb hely álltalában, a helység jól átszellőztethető szabad része, viszonylag közel a kültéri berendezéshez. A fődémtől minimum 15cm távolságra, hogy karbantartható legyen.  Az elhelyezés mindíg a helyi adottságoktól függ. Érdemes előre tervezni az elhelyezéssel, mert a falon lévő tárgyak (képek) akadályt okozhatnak.

A kültéri berendezést az árnyékosabb oldalra javasolt elhelyezni, a faltól15-20 cm távolságra, jól szerelhető - tisztítható hozzáférhető legyen. Télen fűtésre is használt berendezést a talajtól min. 40 cm magas állványra vagy falra kell szerelni a hó határ miatt. A falra szerelteknél az olvadék víz elvezetés okozhat problémát. E miatt a kiválasztott kivitelezőt fontos tájékoztatni a téli használatmiatt. 

Ez csak irány mutató, a helyi adottságokat nem szabad figyelmen kívül hagyni.